Eenpersoons vega cottage-pie
Ovenschotel voor jezelf? Yes! Deze eenpersoonsmaaltijd is 10 minuten werk en de oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de wortel, bleekselderij en champignons en 1 min.
Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree en het water toe. Laat op laag vuur 2 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Roer samen met de melk door de aardappelpuree.
Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Leg er de klontjes boter op en bestrooi met het paneermeel. Laat in 30 min. gaar worden in de oven.
Eenpersoons vega cottage-pie
Instructievideo - 00:32 min.
Eenpersoons vega cottage-pie
Ovenschotel voor jezelf? Yes! Deze eenpersoonsmaaltijd is 10 minuten werk en de oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de wortel, bleekselderij en champignons en 1 min.
Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree en het water toe. Laat op laag vuur 2 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Roer samen met de melk door de aardappelpuree.
Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Leg er de klontjes boter op en bestrooi met het paneermeel. Laat in 30 min. gaar worden in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g snoepgroente wortel & bleekselderij
1 el milde olijfolie
125 g kleintje gesneden champignons
2 tl dubbel tomatenconcentraat
1 el kraanwater
30 g kleintje Cheddar Top 48+
1 el halfvolle melk
225 g koelverse aardappelpuree
20 g ongezouten roomboter
1 el paneermeel
Dit heb je nodig
kleine ovenschaal (ingevet)