Katsu curry
Een lekkere curry? Probeer eens deze Japanse versie!
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de winterpeen en ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en fruit nog 2 min. Rasp ondertussen de appel en snijd de ingelegde gember fijn.
Voeg samen met 1 el opgevangen vocht uit het gemberpotje, de sojasaus, het water en de kippenbouillontablet toe. Laat nog 10 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de kipfilets overlangs doormidden zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukjes vershoudfolie en sla met een deegroller 1 cm dik.
Doe de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Klop het ei los in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko.
Verhit de rest van de olie en de boter in een hapjespan en bak de kipschnitzels 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege om en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer ondertussen de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
Doe ¼ van de rijst in een timbaaltje, druk aan en stort op een bord, maak zo ook de rest van de borden op. Snijd de schnitzel in repen en leg erbij, giet de saus erover en serveer direct.
Katsu curry
Een lekkere curry? Probeer eens deze Japanse versie!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de winterpeen en ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en fruit nog 2 min. Rasp ondertussen de appel en snijd de ingelegde gember fijn.
Voeg samen met 1 el opgevangen vocht uit het gemberpotje, de sojasaus, het water en de kippenbouillontablet toe. Laat nog 10 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de kipfilets overlangs doormidden zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukjes vershoudfolie en sla met een deegroller 1 cm dik.
Doe de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Klop het ei los in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko.
Verhit de rest van de olie en de boter in een hapjespan en bak de kipschnitzels 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege om en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer ondertussen de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
Doe ¼ van de rijst in een timbaaltje, druk aan en stort op een bord, maak zo ook de rest van de borden op. Snijd de schnitzel in repen en leg erbij, giet de saus erover en serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g jasmijnrijst
150 g winterpenen
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 el arachideolie
1 el kerriepoeder
1 Jazz appel
1 el ingelegde gember
3 el sojasaus
500 ml kraanwater
½ kippenbouillontablet
2 kipfilets
2 el tarwebloem
1 middelgroot ei
50 g panko
20 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
staafmixer
timbaaltje