Biefstuktataki met sesamkorstje
Heerlijk mals, snel dichtgeschroeid rundvlees, geserveerd met een zoetzure dressing.
25 min. bereiden
13 ingrediënten
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en limoensap met de sojasaus, rijstazijn, mirin en de helft van de sesamolie tot een dressing.
Schil de winterpenen en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, zo breed mogelijke linten. Kook de linten 1 min. in kokend water met zout. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zo koelen ze snel af stopt het garen. Laat goed uitlekken.
Schaaf ook de komkommer in brede linten. Gebruik het middelste gedeelte met de zaadlijsten niet. Snijd de radijsjes in kwarten. Meng de winterpeen, komkommer en radijs met de sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.
Bestrooi de biefstukken aan weerskanten met zout en het sesamzaad. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 min. dicht. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een snijplank.
Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de dressing. Schep aan tafel over de biefstuk.
Biefstuk tataki met sesamkorstje
Instructievideo - 01:47 min.
Biefstuktataki met sesamkorstje
Heerlijk mals, snel dichtgeschroeid rundvlees, geserveerd met een zoetzure dressing.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en limoensap met de sojasaus, rijstazijn, mirin en de helft van de sesamolie tot een dressing.
Schil de winterpenen en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, zo breed mogelijke linten. Kook de linten 1 min. in kokend water met zout. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zo koelen ze snel af stopt het garen. Laat goed uitlekken.
Schaaf ook de komkommer in brede linten. Gebruik het middelste gedeelte met de zaadlijsten niet. Snijd de radijsjes in kwarten. Meng de winterpeen, komkommer en radijs met de sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.
Bestrooi de biefstukken aan weerskanten met zout en het sesamzaad. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 min. dicht. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een snijplank.
Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de dressing. Schep aan tafel over de biefstuk.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 limoen
1 el Japanse sojasaus
2 el rijstazijn
2 el mirin
2 el sesamolie
2 grote winterpenen
1 komkommer
200 g radijsjes
200 g koelverse sojabonen
4 biefstukken
2 el wit sesamzaad
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
dunschiller