Warme maisdip met tortillachips
bewaar
bewaar

Warme maisdip met tortillachips

Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de maiskolf 5 min. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de mais in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.

Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Warme maisdip met tortillachips

Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig