Warme maisdip met tortillachips
Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee.
Aan de slag
Kook de maiskolf 5 min. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de mais in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.
Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.
Warme maisdip met tortillachips
Crunchy tortillachips en een warme kaassaus met verse mais: daar maak je iedereen blij mee.
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de maiskolf 5 min. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de mais in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.
Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 maiskolf
1 limoen
5 g verse bieslook
40 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
200 g geraspte kaas 30+
170 g Croky Tortilla nacho cheese