Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade
bewaar
bewaar

Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade

Een luxe ijstaart, hoe cóól?

35 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Breek de helft van de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.

Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.

bewaartipJe kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade

Een luxe ijstaart, hoe cóól?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig