Pokébowl kip
Ook met kip is de pokébowl een blijvertje!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de kip met de sriracha en sesamolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar. Haal van het vuur. Meng ondertussen de rest van de rijstazijn door de wortel julienne.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kip, wortel, mango, avocado en edamame erover. Leg de sushigember in het midden.
Pokébowl kip
Ook met kip is de pokébowl een blijvertje!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de kip met de sriracha en sesamolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar. Haal van het vuur. Meng ondertussen de rest van de rijstazijn door de wortel julienne.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kip, wortel, mango, avocado en edamame erover. Leg de sushigember in het midden.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
120 ml Saitaku rijstazijn
320 g scharrel kipfiletblokjes
1 el smokey sriracha hot chili sauce
1 el sesamolie
150 g wortel julienne
1 mango
2 eetrijpe avocado's
200 g koelverse edamame sojabonen
2 el sushigember