Knolselderij-champignongratin
De perfecte combi: knolselderij en champignons onder een dakje van gesmolten kaas! Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de knolselderij en ui met de champignons en verdeel over de ovenschaal.
Roer de cuisine knoflook en fijne kruiden los met het water en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de gratin eventueel na 30 min. losjes af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Knolselderij-champignongratin
De perfecte combi: knolselderij en champignons onder een dakje van gesmolten kaas! Wat wil je nog meer?
bijgerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de knolselderij en ui met de champignons en verdeel over de ovenschaal.
Roer de cuisine knoflook en fijne kruiden los met het water en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de gratin eventueel na 30 min. losjes af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
500 g gesneden kastanjechampignons
1 el tarwebloem
500 g knolselderij
1 middelgrote ui
185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden
120 ml water
100 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 24 cm)
aluminiumfolie