Cordon bleu met aardappel-selderijsalade & walnoten
Een oer-Hollandse goedgevulde aardappelsalade met augurk, bleekselderijen frisse appel. Lekker!
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in gelijke stukken van 2 cm en kook ze in 15 min. beetgaar. Giet af.
Rooster ondertussen de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de cordon bleu in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de augurken uitlekken, maar vang 4 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Meng voor de dressing de mayonaise, mosterd, selderij en het augurkenvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de aardappelen, bleekselderij, augurken-blokjes en appel om met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Serveer de aardappelsalade met de cordon bleu.
Cordon bleu met aardappel-selderijsalade & walnoten
Een oer-Hollandse goedgevulde aardappelsalade met augurk, bleekselderijen frisse appel. Lekker!
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in gelijke stukken van 2 cm en kook ze in 15 min. beetgaar. Giet af.
Rooster ondertussen de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de cordon bleu in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de augurken uitlekken, maar vang 4 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Meng voor de dressing de mayonaise, mosterd, selderij en het augurkenvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de aardappelen, bleekselderij, augurken-blokjes en appel om met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Serveer de aardappelsalade met de cordon bleu.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
40 g ongezouten walnoten
2 el milde olijfolie
4 kip cordon bleu
20 g verse selderij
330 g zoetzure augurken
6 el mayonaise
2 el grove mosterd
400 g bleekselderijsticks
1 Kanzi appel