Vegan ijskoffie met havermelk
IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk.
Aan de slag
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocola 10-15 min. afkoelen.
Zet ondertussen espresso met het water en de cups, roer de agavesiroop erdoor en laat afkoelen.
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Verdeel met een theelepel ⅔ van de gesmolten chocolade over de randen van de glazen en laat naar binnen toe druppelen. Schenk de koffie en haverdrink in de glazen en spuit de soja topping erop. Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met de rietjes.
Vegan ijskoffie met havermelk
Instructievideo - 00:20 min.
Vegan ijskoffie met havermelk
IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk.
null personen
310 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocola 10-15 min. afkoelen.
Zet ondertussen espresso met het water en de cups, roer de agavesiroop erdoor en laat afkoelen.
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Verdeel met een theelepel ⅔ van de gesmolten chocolade over de randen van de glazen en laat naar binnen toe druppelen. Schenk de koffie en haverdrink in de glazen en spuit de soja topping erop. Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met de rietjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g pure chocolade
2 espressocups
100 ml water
2 tl agavesiroop
8 ijsblokjes
300 ml ongezoete haverdrink
50 g soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom)
Dit heb je nodig
glazen (250 ml)
papieren rietjes