Waldorfsalade met venkel & citroenmayonaise
Druiven + venkel = Waldorfsalade 2.0
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de mayonaise en peper.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Boen de appel schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn en hak de noten grof.
Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij, druiven en salademix in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.
Waldorfsalade met venkel & citroenmayonaise
Druiven + venkel = Waldorfsalade 2.0
bijgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de mayonaise en peper.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Boen de appel schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn en hak de noten grof.
Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij, druiven en salademix in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
4 el mayonaise met citroen
6 stengels bleekselderij
1 venkelknol
1 Elstar appel
20 g verse selderij
75 g ongebrande walnoten
250 g pitloze witte druiven
150 g salademix