Amandelcake met aardbeienkwark en vers fruit
Deze feestelijke zomertaart heb je in 15 min. al in de oven staan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Smelt de kokosolie. Klop de eieren los met de honing. Zeef het bakmeel en meng samen met het amandelmeel, de kokosolie, het vanille-extract en een snufje zout met het eimengsel.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de aardbeien in kwarten.
Verdeel de kwark over de cake en verdeel de aardbeien en rode bessen erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
Amandelcake met aardbeienkwark en vers fruit
Deze feestelijke zomertaart heb je in 15 min. al in de oven staan.
nagerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Smelt de kokosolie. Klop de eieren los met de honing. Zeef het bakmeel en meng samen met het amandelmeel, de kokosolie, het vanille-extract en een snufje zout met het eimengsel.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de aardbeien in kwarten.
Verdeel de kwark over de cake en verdeel de aardbeien en rode bessen erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g kokosolie
3 middelgrote eieren
125 g vloeibare honing
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g amandelmeel
1 tl vanille-extract
2 el amandelschaafsel
250 g verse aardbeien
250 g kwark aardbei 0%
150 g verse rode bessen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
satéprikker