Eenpanspaella met chorizo en zeevruchten
Deze paella-party vier je met maar één pan!
Aan de slag
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur
Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water er bij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Spoel onder tussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snijd de halve citroen in parten en serveer de paella met de parten citroen.
Eenpanspaella met chorizo en zeevruchten
Deze paella-party vier je met maar één pan!
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur
Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water er bij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Spoel onder tussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snijd de halve citroen in parten en serveer de paella met de parten citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g chorizo (worst)
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
325 g gele rijst
1 l heet water
450 g diepvries gemengde zeevruchten
750 g diepvries tuinerwten
30 g ongezouten roomboter
½ citroen