Rijstepap met kokosmelk, mango en amandel
Geen energie meer na het sporten? Na deze rijstepap weer wel! Deze mix van langzame en snelle koolhydraten zorgt ervoor dat je geen dip krijgt.
Aan de slag
Doe de rijst met de kokosmelk, melk en kardemom in een pan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en de ahornsiroop toe aan de rijstepap en roer door.
Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de mango erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Rijstepap met kokosmelk, mango en amandel
Geen energie meer na het sporten? Na deze rijstepap weer wel! Deze mix van langzame en snelle koolhydraten zorgt ervoor dat je geen dip krijgt.
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rijst met de kokosmelk, melk en kardemom in een pan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en de ahornsiroop toe aan de rijstepap en roer door.
Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de mango erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g pandanrijst
400 ml kokosmelk
350 ml magere melk
1 tl gemalen kardemom
30 g amandelschaafsel
1 eetrijpe mango
1 limoen
2 el ahornsiroop