Murg makhani (butter chicken)
Murg (kip) makhani (met boter) kennen we het best onder de Engelse naam 'butter chicken' en is een relatief jong gerecht in de Indiase keuken. Wij vertellen je hoe je murg makhani zelf maakt.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in stukken van 3-4 cm. Meng in een kom met de yoghurt. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek de kip af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten grof. Voeg samen met de tomatenpuree en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken.
Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Meng er ⅘ van de slagroom door. Zet met de deksel op de pan op laag vuur.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal de kip uit de koelkast en meng de olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in 4-5 min. rondom bruin. Voeg de kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de tomatencurry en kook 5 min. op laag vuur.
Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de kip vlak voor het serveren met de rest van de slagroom en bestrooi met de fenegriek.
Murg makhani (butter chicken)
Murg (kip) makhani (met boter) kennen we het best onder de Engelse naam 'butter chicken' en is een relatief jong gerecht in de Indiase keuken. Wij vertellen je hoe je murg makhani zelf maakt.
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
60 min. bereiden
4 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in stukken van 3-4 cm. Meng in een kom met de yoghurt. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek de kip af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten grof. Voeg samen met de tomatenpuree en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken.
Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Meng er ⅘ van de slagroom door. Zet met de deksel op de pan op laag vuur.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal de kip uit de koelkast en meng de olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in 4-5 min. rondom bruin. Voeg de kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de tomatencurry en kook 5 min. op laag vuur.
Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de kip vlak voor het serveren met de rest van de slagroom en bestrooi met de fenegriek.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g kipdijfilet
50 g Griekse yoghurt 10%
40 g verse gember
5 tenen knoflook
3 el garam masala
½ tl chilipoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 tl zout
2 middelgrote uien
30 g ongezouten roomboter
5 trostomaten
50 g tomatenpuree
100 ml water
125 ml verse slagroom
2 el zonnebloemolie
1 el kristalsuiker
4 naanbroden
1 tl gedroogd fenegriekblad
Dit heb je nodig
staafmixer