Koriander-avocadopesto
Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Pers de halve limoen uit. Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Koriander-avocadopesto
Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!
bijgerecht
null personen
190 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Pers de halve limoen uit. Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 verse groene jalapeñopeper
1 eetrijpe avocado
½ limoen
25 g diepvries koriander
1 teen knoflook
40 g ongebrande cashewnoten
30 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker