Groentepannenkoeken
Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandel- en tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer. Verdeel dit beslag over 3 kommen.
Snijd de rode biet grof. Voeg aan elke kom beslag 1 groente toe: pompoen, spinazie of rode biet. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot je een oranje, groen en roze beslag hebt. Spoel de staafmixer tussendoor steeds schoon.
Doe de mango met aanhangend vocht in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan 10 min. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper tot compote.
Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de groene en roze pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.
Groentepannenkoeken
Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandel- en tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer. Verdeel dit beslag over 3 kommen.
Snijd de rode biet grof. Voeg aan elke kom beslag 1 groente toe: pompoen, spinazie of rode biet. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot je een oranje, groen en roze beslag hebt. Spoel de staafmixer tussendoor steeds schoon.
Doe de mango met aanhangend vocht in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan 10 min. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper tot compote.
Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de groene en roze pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g koelverse pompoenstukjes
100 g diepvries fijngesneden spinazie
50 g amandelmeel
50 g volkoren tarwemeel
2 witte vrije uitloopeieren
75 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
1 tl bakpoeder
100 g gekookte rode bieten
250 g diepvries mangostukjes
3 el olijfolie mild
Dit heb je nodig
staafmixer
pureestamper