Volkoren-quesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa
Van deze volkorenquesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa ga je vanzelf de salsa dansen!
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan. Snijd ¾ van de ui in halve ringen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat uitlekken in een vergiet. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Snijd de kaasplakken in repen en verdeel in 3 porties.
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elk 1 tortilla. Beleg elke tortilla met een ½ portie kaas, ⅓ van het spinaziemengsel en de rest van de portie kaas Dek af met nog een tortilla. Bak ca. 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Maak zo nog 1 quesadilla. Houd de eerste quesadilla’s warm op een bord onder aluminiumfolie.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rest van de ui. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng alles door elkaar en breng op smaak met het citroenrasp, 2 el sap (per 4 personen), de chilivlokken en zout. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en serveer met de salsa.
Volkoren-quesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa
Van deze volkorenquesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa ga je vanzelf de salsa dansen!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan. Snijd ¾ van de ui in halve ringen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat uitlekken in een vergiet. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Snijd de kaasplakken in repen en verdeel in 3 porties.
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elk 1 tortilla. Beleg elke tortilla met een ½ portie kaas, ⅓ van het spinaziemengsel en de rest van de portie kaas Dek af met nog een tortilla. Bak ca. 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Maak zo nog 1 quesadilla. Houd de eerste quesadilla’s warm op een bord onder aluminiumfolie.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rest van de ui. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng alles door elkaar en breng op smaak met het citroenrasp, 2 el sap (per 4 personen), de chilivlokken en zout. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en serveer met de salsa.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el olijfolie mild
2 rode uien
400 g verse spinazie
190 g Goudse belegen komijnekaas 48+
6 volkoren tortillawraps
1 citroen
1 eetrijpe mango
2 eetrijpe avocado's
¼ tl chilivlokken