Blad-groentesoep met crostini
Waarom een salade maken als je ook soep kunt maken? De crostini maakt deze blad-groentesoep helemaal af!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, snijd het brood in 12 schuine plakjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅙ van de olie en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen, rasp de gele schil en pers deze uit. Maal het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) met de helft van de olie, de amandelen, ⅓ van de knoflook en de helft van de rucola in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat in ca. 5 min. op middelhoog vuur grotendeels slinken. Voeg de rest van de rucola (houd wat achter voor garnering), de veldsla, bouillonblokjes en het hete water toe en verwarm ca. 1 min. op laag vuur, zodat alles slinkt maar niet kookt. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de crème fraîche los. Besmeer de crostini met de amandelsaus. Schenk de soep in kommen. Besprenkel met de crème fraîche en verdeel de achtergehouden rucola erover. Serveer de crostini ernaast.
Blad-groentesoep met crostini
Waarom een salade maken als je ook soep kunt maken? De crostini maakt deze blad-groentesoep helemaal af!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, snijd het brood in 12 schuine plakjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅙ van de olie en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen, rasp de gele schil en pers deze uit. Maal het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) met de helft van de olie, de amandelen, ⅓ van de knoflook en de helft van de rucola in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat in ca. 5 min. op middelhoog vuur grotendeels slinken. Voeg de rest van de rucola (houd wat achter voor garnering), de veldsla, bouillonblokjes en het hete water toe en verwarm ca. 1 min. op laag vuur, zodat alles slinkt maar niet kookt. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de crème fraîche los. Besmeer de crostini met de amandelsaus. Schenk de soep in kommen. Besprenkel met de crème fraîche en verdeel de achtergehouden rucola erover. Serveer de crostini ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 speltstokbrood
6 el milde olijfolie
½ citroen
50 g geroosterde amandelen
3 tenen knoflook
45 g rucola
2 middelgrote uien
400 g verse spinazie
150 g veldsla
2 groentebouillonblokjes
1 l heet water
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
staafmixer of keukenmachine
staafmixer