American style taco's
bewaar
bewaar

American style taco's

Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.

30 min. bereiden / 5 min. oventijd

pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Bak het gehakt, ¾ van de ui, de bonenkruiden, knoflookpoeder en de helft van het zout 12 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en het hete water toe en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.

Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de jalapeño. Snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoenen uit. Meng de tomaat, de rest van de ui, koriander, jalapeño, de suiker, 4 el limoensap (per 4 pers) en de rest van het zout.

Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de sla, geraspte kaas en salsa over de taco’s. Serveer direct.

combinatietipLekker met tabasco red pepper sauce (flesje 60 ml) voor extra pit.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

American style taco's

Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig