Beef teriyaki
bewaar
bewaar

Beef teriyaki

Beef teriyaki is vooral groots buiten Japan. Het is steak met een 'glaze' van tare: een mengsel van o.a. sojasaus en mirin.

15 min. bereiden / 10 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Voeg de helft van de saus (tare) toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Blijf intussen de biefstukken met de tang omkeren zodat het vlees karamelliseert. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

Voeg ondertussen de rest van de saus toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min. Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus dikt na afkoelen verder in. Snijd de biefstukken in dunne plakken en schenk de saus erover. Serveer de rijst ernaast en bestrooi met de salade-ui.

combinatietipLekker met gestoomde broccoli.
achtergrondinfoVaak wordt er alleen wat (gestoomde) jasmijnrijst bij beef teriyaki geserveerd.
achtergrondinfoDe 'tare' kan worden aangevuld met dashi of andere bouillon, sherryazijn, knoflook, bosui, gember en zwartepeperkorrels.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Beef teriyaki

Beef teriyaki is vooral groots buiten Japan. Het is steak met een 'glaze' van tare: een mengsel van o.a. sojasaus en mirin.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig