Beef teriyaki
Beef teriyaki is vooral groots buiten Japan. Het is steak met een 'glaze' van tare: een mengsel van o.a. sojasaus en mirin.
Aan de slag
Breng een pan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Voeg de helft van de saus (tare) toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Blijf intussen de biefstukken met de tang omkeren zodat het vlees karamelliseert. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Voeg ondertussen de rest van de saus toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min. Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus dikt na afkoelen verder in. Snijd de biefstukken in dunne plakken en schenk de saus erover. Serveer de rijst ernaast en bestrooi met de salade-ui.
Beef teriyaki
Beef teriyaki is vooral groots buiten Japan. Het is steak met een 'glaze' van tare: een mengsel van o.a. sojasaus en mirin.
bijgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Voeg de helft van de saus (tare) toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Blijf intussen de biefstukken met de tang omkeren zodat het vlees karamelliseert. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Voeg ondertussen de rest van de saus toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min. Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus dikt na afkoelen verder in. Snijd de biefstukken in dunne plakken en schenk de saus erover. Serveer de rijst ernaast en bestrooi met de salade-ui.
combinatietip:
achtergrondinfo:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 ml sojasaus
125 ml mirin
50 ml sake
1 el rietsuiker
240 g pandanrijst
1 salade-ui
1 el arachideolie
4 biefstukken
Dit heb je nodig
barbecuetang