Salade van kikkererwten met quinoa
Pimp je quinoa met pesto, aspergetips, gebakken kikkererwten en gegrilde rode paprika. Lekker én supersnel op tafel.
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de aspergetips en doe in een vergiet. Giet de quinoa erboven af en laat staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de kikkererwten met peper en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd de romaatjes in kwarten en laat de paprika uitlekken. Meng de quinoa met de helft van de pesto, de groene asperges, romaatjes en paprikareepjes. Verdeel de gebakken kikkererwten erover en besprenkel met de rest van de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Salade van kikkererwten met quinoa
Pimp je quinoa met pesto, aspergetips, gebakken kikkererwten en gegrilde rode paprika. Lekker én supersnel op tafel.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de aspergetips en doe in een vergiet. Giet de quinoa erboven af en laat staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de kikkererwten met peper en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd de romaatjes in kwarten en laat de paprika uitlekken. Meng de quinoa met de helft van de pesto, de groene asperges, romaatjes en paprikareepjes. Verdeel de gebakken kikkererwten erover en besprenkel met de rest van de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g 3-kleurenquinoa
100 g verse groene aspergetips
150 g kikkererwten in blik
½ el milde olijfolie
125 g romaatjes
100 g gegrilde rode paprikareepjes in pot
90 g koelverse pestospread