Zomerse kruidencocktail
Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.
Aan de slag
Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum. Kneus ⅔ ervan met je vingers of in een vijzel.
Pers het sap van ⅔ van de limoenen uit en meng met de rietsuiker, meng hier de gekneusde kruiden door. Snijd de rest van de limoenen in partjes.
Verdeel de ijsblokjes, bruine rum, het limoensap en de gekneusde kruiden over de glazen. Roer met een lepeltje goed door (of schud in de cocktailshaker). Verdeel het gemberbier over de glazen. Garneer met de rest van de kruidenblaadjes, de partjes limoen en steek in elk glas een takje rozemarijn of tijm. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe.
Zomerse kruidencocktail
Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.
null personen
120 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum. Kneus ⅔ ervan met je vingers of in een vijzel.
Pers het sap van ⅔ van de limoenen uit en meng met de rietsuiker, meng hier de gekneusde kruiden door. Snijd de rest van de limoenen in partjes.
Verdeel de ijsblokjes, bruine rum, het limoensap en de gekneusde kruiden over de glazen. Roer met een lepeltje goed door (of schud in de cocktailshaker). Verdeel het gemberbier over de glazen. Garneer met de rest van de kruidenblaadjes, de partjes limoen en steek in elk glas een takje rozemarijn of tijm. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g verse munt
15 g verse basilicum
6 limoenen
4 tl rietsuiker
24 ijsblokjes
120 ml bruine rum
120 ml gemberbier
20 g verse Italiaanse kruidenmix
Dit heb je nodig
cocktailglazen