Shortcakes met in de oven gebakken nectarine en crème fraîche
Het resultaat van even in de oven roosteren: diepzoet, zacht vruchtvlees dat heerlijk smaakt bij de boterige shortcakes en frisse crème fraîche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de nectarines elk in 8 parten. Verdeel de parten nectarine over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder in de oven ca. 25 min., tot ze zacht en iets gekaramelliseerd zijn.
Zeef ondertussen de bloem en de bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker en het zout toe en meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes. Wrijf de boter met je handen door het bloem-suikermengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
Klop in een andere kom de slagroom met de eieren en het vanille-extract los. Giet het bij het bloem-suikermengsel en meng kort tot een samenhangend, iets plakkerig deeg. Meng niet te lang, want dan worden de shortcakes taai.
Vorm 8 bollen van het deeg. Leg de deegbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bollen, want ze rijzen flink in de oven.
Schuif de bakplaat met shortcakes boven de nectarines in de oven. Bak de shortcakes in 14-16 min. gaar en bruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Haal de nectarines uit de oven en laat iets afkoelen.
Roer de crème fraîche los. Snijd de shortcakes overdwars doormidden. Schep op elke onderste helft een ruime eetlepel crème fraîche en wat geroosterde nectarines.
Shortcakes met in de oven gebakken nectarine en crème fraîche
Het resultaat van even in de oven roosteren: diepzoet, zacht vruchtvlees dat heerlijk smaakt bij de boterige shortcakes en frisse crème fraîche.
nagerecht
null porties
535 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de nectarines elk in 8 parten. Verdeel de parten nectarine over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder in de oven ca. 25 min., tot ze zacht en iets gekaramelliseerd zijn.
Zeef ondertussen de bloem en de bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker en het zout toe en meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes. Wrijf de boter met je handen door het bloem-suikermengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
Klop in een andere kom de slagroom met de eieren en het vanille-extract los. Giet het bij het bloem-suikermengsel en meng kort tot een samenhangend, iets plakkerig deeg. Meng niet te lang, want dan worden de shortcakes taai.
Vorm 8 bollen van het deeg. Leg de deegbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bollen, want ze rijzen flink in de oven.
Schuif de bakplaat met shortcakes boven de nectarines in de oven. Bak de shortcakes in 14-16 min. gaar en bruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Haal de nectarines uit de oven en laat iets afkoelen.
Roer de crème fraîche los. Snijd de shortcakes overdwars doormidden. Schep op elke onderste helft een ruime eetlepel crème fraîche en wat geroosterde nectarines.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g verse nectarines
450 g tarwebloem
15 g bakpoeder
150 g kristalsuiker
¼ tl zout
100 g ongezouten roomboter
125 ml verse slagroom
2 middelgrote eieren
½ tl vanille-extract
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier