Speculaasstengels
Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop het ei los. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit. Halveer in de lengte zodat je twee lange plakken krijgt. Laat de plakken op het bakpapier liggen.
Meng de kruiden, basterdsuiker en gesmolten boter. Besmeer een plak bladerdeeg met het mengsel. Leg de andere plak erop. Snijd het bladerdeeg in 18 stroken (per 18 stuks) van ca. 2 cm breed. Neem de stroken voorzichtig van het bakpapier en draai ze zodat je spiralen krijgt. Leg op de bakplaten. Bestrijk de stengels met het bakkwastje met wat ei.
Bak de stengels ca. 20 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.
Speculaas-stengels
Instructievideo - 00:48 min.
Speculaasstengels
Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!
null porties
85 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop het ei los. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit. Halveer in de lengte zodat je twee lange plakken krijgt. Laat de plakken op het bakpapier liggen.
Meng de kruiden, basterdsuiker en gesmolten boter. Besmeer een plak bladerdeeg met het mengsel. Leg de andere plak erop. Snijd het bladerdeeg in 18 stroken (per 18 stuks) van ca. 2 cm breed. Neem de stroken voorzichtig van het bakpapier en draai ze zodat je spiralen krijgt. Leg op de bakplaten. Bestrijk de stengels met het bakkwastje met wat ei.
Bak de stengels ca. 20 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
1 wit scharrelei
270 g vers bladerdeeg
1 el koek- en speculaaskruiden
50 g donkere basterdsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten