Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Halveer de aardappelen in de lengte. Prik de aardappelen rondom met een vork.
Meng in een kom de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder. Meng met de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de aardappelen met snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen 30-35 min. in het midden van de oven gaar. Draai de aardappelen halverwege om.
Schaaf ondertussen met een dunschiller vlokken van de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie grof. Bestrooi de aardappelen met de kaas en peterselie en serveer.
Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.
bijgerecht
null personen
295 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Halveer de aardappelen in de lengte. Prik de aardappelen rondom met een vork.
Meng in een kom de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder. Meng met de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de aardappelen met snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen 30-35 min. in het midden van de oven gaar. Draai de aardappelen halverwege om.
Schaaf ondertussen met een dunschiller vlokken van de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie grof. Bestrooi de aardappelen met de kaas en peterselie en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g zoete aardappelen
2 el traditionele olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl gerookte-paprikapoeder
25 g Parmezaanse kaas
7 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier