Volkoren crostini’s met paddenstoelen, salie en camembert
Een knapperig broodje, zachte camembert, verse shiitake, wat knoflook, salie, en zie daar: het ideale gezonde borrelhapje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in 16 schuine plakjes (per 16 stuks).
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 9 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.
Halveer de shiitake en snijd de camembert in dunne plakken. Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de shiitake 4 min. op hoog vuur. Voeg de salie toe en bak 1 min. mee.
Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook.
Beleg met de camembert en gratineer ca. 6 min. in de oven tot de camembert gesmolten is. Verdeel de shiitake erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Volkoren crostini’s met paddenstoelen, salie en camembert
Een knapperig broodje, zachte camembert, verse shiitake, wat knoflook, salie, en zie daar: het ideale gezonde borrelhapje!
null personen
85 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in 16 schuine plakjes (per 16 stuks).
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 9 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.
Halveer de shiitake en snijd de camembert in dunne plakken. Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de shiitake 4 min. op hoog vuur. Voeg de salie toe en bak 1 min. mee.
Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook.
Beleg met de camembert en gratineer ca. 6 min. in de oven tot de camembert gesmolten is. Verdeel de shiitake erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren
1 el milde olijfolie
200 g shiitakes
150 g Le Rustique camembert
3 takjes verse salie
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier