Gezonde noedels met kabeljauw en wokgroente
Deze rijstnoedels met kruidige kabeljauw en kurkumayoghurt zijn een ware (gezonde) smaaksensatie!
Aan de slag
Doe de yoghurt in een ruime kom. Rasp de knoflook met een fijne rasp erover en meng met de kurkuma en ⅔ van de garam masala.
Snijd elke kabeljauwfilet in 4 stukken en meng voorzichtig met het yoghurtmengsel. Dek af en laat 15 min. marineren.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onmiddellijk met koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de helft van de olie in een braadpan. Haal de vis met een tang uit de marinade en bak 3 min. op hoog vuur knapperig. Bewaar de rest van de marinade.
Voeg de melk en tomatenblokjes toe aan de vis en kook in 8-10 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe om. Roer de laatste minuut de rest van de marinade mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroenten, hot curry en de rest van de garam masala toe en roerbak 10 min. tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste minuut de noedels toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Serveer de noedels met de vis en bestrooi met de koriander.
Gezonde noedels met kabeljauw en wokgroente
Deze rijstnoedels met kruidige kabeljauw en kurkumayoghurt zijn een ware (gezonde) smaaksensatie!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe de yoghurt in een ruime kom. Rasp de knoflook met een fijne rasp erover en meng met de kurkuma en ⅔ van de garam masala.
Snijd elke kabeljauwfilet in 4 stukken en meng voorzichtig met het yoghurtmengsel. Dek af en laat 15 min. marineren.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onmiddellijk met koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de helft van de olie in een braadpan. Haal de vis met een tang uit de marinade en bak 3 min. op hoog vuur knapperig. Bewaar de rest van de marinade.
Voeg de melk en tomatenblokjes toe aan de vis en kook in 8-10 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe om. Roer de laatste minuut de rest van de marinade mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroenten, hot curry en de rest van de garam masala toe en roerbak 10 min. tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste minuut de noedels toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Serveer de noedels met de vis en bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
2 tenen knoflook
1 el kurkuma
3 el garam masala
500 g verse kabeljauwfilets
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
4 el milde olijfolie
150 ml halfvolle melk
400 g tomatenblokjes in blik
800 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
1 el hot currypoeder
10 g verse koriander