Gezonde pasta met zalm en spinazie pesto
Een van onze favoriete doordeweekse maaltijden in een gezond jasje!
Aan de slag
Haal de puntjes en draden van de peulen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Kook de peultjes en tuinerwten de laatste 4 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof en doe in een grote kom. Snijd de tenen knoflook grof en voeg toe aan de spinazie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg ⅘ van de olie, het citroensap en -rasp, ⅔ van het basilicum, de pijnboompitten en het water toe aan de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de kaas erdoor.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 6 min. glazig. Schep regelmatig om. Voeg de pasta, peulen, tuinerwten en pesto toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper. Breek de zalm in stukken en schep door de pasta.
Schep in 4 diepe borden. Garneer met de rest van het basilicum.
Gezonde pasta met zalm en spinazie pesto
Een van onze favoriete doordeweekse maaltijden in een gezond jasje!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Haal de puntjes en draden van de peulen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Kook de peultjes en tuinerwten de laatste 4 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof en doe in een grote kom. Snijd de tenen knoflook grof en voeg toe aan de spinazie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg ⅘ van de olie, het citroensap en -rasp, ⅔ van het basilicum, de pijnboompitten en het water toe aan de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de kaas erdoor.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 6 min. glazig. Schep regelmatig om. Voeg de pasta, peulen, tuinerwten en pesto toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper. Breek de zalm in stukken en schep door de pasta.
Schep in 4 diepe borden. Garneer met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g peultjes
300 g volkorenpenne
200 g tuinerwten
400 g spinazie
4 tenen knoflook
1 citroen
2½ el milde olijfolie
15 g basilicum
40 g slaverrijker geroosterde pijnboompitten
4½ el water
75 g geraspte kaas 30+
2 rode uien
250 g warmgerookte zalmstukken
Dit heb je nodig
staafmixer