Gevulde paprika’s met tonijn, macaroni en mozzarella uit de oven
Fan van mac 'n cheese, tuna melt en gevulde paprika's? Dit recept is een beetje van al je favorieten in één.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Snijd ondertussen de olijven in plakjes en de mozzarella in blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Giet de macaroni af en meng met de pesto, tonijn, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het macaroni-tonijnmengsel. Zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min.
Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de veldsla om met de dressing en serveer bij de gevulde paprika's.
Gevulde paprika’s met tonijn, macaroni en mozzarella uit de oven
Fan van mac 'n cheese, tuna melt en gevulde paprika's? Dit recept is een beetje van al je favorieten in één.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Snijd ondertussen de olijven in plakjes en de mozzarella in blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Giet de macaroni af en meng met de pesto, tonijn, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het macaroni-tonijnmengsel. Zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min.
Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de veldsla om met de dressing en serveer bij de gevulde paprika's.
serveertip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
1 rode paprika
2 el milde olijfolie
200 g macaroni
120 g groene olijven zonder pit
125 g mozzarella
320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
4 el rode pesto
½ el witte natuurazijn
85 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier