Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel
bewaar
bewaar

Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel

Romige saus die wel veganistisch is? Kan gewoon! Die maak je makkelijk zelf van cashewnoten.

25 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat de cashewnoten 2 uur weken in het water.

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de venkelknollen eerst in de lengte doormidden en dan in dunne, halve plakjes.

Doe de cashewnoten met aanhangend water, de laatste teen knoflook, het bouillonblokje en peper in de keuken­machine en pureer in 3­-4 min. tot een gladde crème.

Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de halve sjalotringen 2 min. Voeg het venkel­zaad, de venkelplakken en de gesneden knoflook toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Roer de cashewcrème erdoor, breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Voeg de Zweedse balletjes toe en kook 3-­4 min. mee.

Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de rigatoni door de venkelroomsaus, voeg wat kookvocht en de rest van de olie toe tot een smeuïge saus ontstaat.

Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met het achtergehouden venkelgroen.

achtergrondinfoDe vegan zweedse balletjes zijn niet in elke Albert Heijn­ winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Vegetarische balletjes. Het recept is dan niet meer veganistisch.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel

Romige saus die wel veganistisch is? Kan gewoon! Die maak je makkelijk zelf van cashewnoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig