Ricottapancakes met blauwe bessen en pecancrunch
bewaar
bewaar

Ricottapancakes met blauwe bessen en pecancrunch

Met deze fluffy ricottapancakes ga jij iemand héél blij maken in de ochtend!

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 C. Verdeel ⅗ van de boter in kleine stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in 1 min. smelten in de oven. Splits ⅓ van de eieren en vang het eiwit op in een schone, vetvrije kom. Klop het eiwit schuimig met een garde en voeg de suiker, de kaneel en eventueel een mespunt zout toe. Schep de pecannoten door het eiwitmengsel en verdeel ze over de bakplaat met gesmolten boter. Bak de noten ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. goed om. Laat 15 min. afkoelen op een bord.

Meng ondertussen in een kom de ricotta met de eidooier, de rest van de eieren, de rest van de suiker en de melk met een garde. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en spatel het door het ricottamengsel.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak van 2 el van het beslag een kleine pancake. Bak er meerdere tegelijk in de pan. Keer de pancakes na 3-4 min. of zodra het beslag aan de bovenkant iets droger is. Bak nog 3 min. op de andere kant. Bak op deze manier 12 kleine ricottapancakes (per 4 personen). Hou ze warm onder aluminiumfolie (of hou ze warm in een voorverwarmde oven op 160 °C).

Hak de pecancrunch grof en serveer samen met de yoghurt en blauwe bessen bij de pancakes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ricottapancakes met blauwe bessen en pecancrunch

Met deze fluffy ricottapancakes ga jij iemand héél blij maken in de ochtend!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig