Gepofte aardappel met knoflookboter
Het lijken wel cadeautjes, deze gepofte aardappels van de BBQ. Ook de knoflookboter maak je zelf, van gepofte knoflook natuurlijk!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Wikkel de tenen knoflook, met schil, in aluminiumfolie. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk ook in aluminiumfolie. Leg ze op het barbecuerooster en pof de aardappelen in 45 min. gaar met de deksel op de barbecue. Pof de knoflook 30 min. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.
Haal de knoflook uit het aluminiumfolie en druk de teentjes uit de schil. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Meng de knoflook en de helft van de oregano door de boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik met de punt van een scherp mes in een aardappel. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar. Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Bestrijk de binnenkant van de aardappelen met de knoflookboter en bestrooi met de rest van de oregano en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gepofte aardappel met knoflookboter
Het lijken wel cadeautjes, deze gepofte aardappels van de BBQ. Ook de knoflookboter maak je zelf, van gepofte knoflook natuurlijk!
bijgerecht
null personen
285 kcal
5 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Wikkel de tenen knoflook, met schil, in aluminiumfolie. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk ook in aluminiumfolie. Leg ze op het barbecuerooster en pof de aardappelen in 45 min. gaar met de deksel op de barbecue. Pof de knoflook 30 min. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.
Haal de knoflook uit het aluminiumfolie en druk de teentjes uit de schil. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Meng de knoflook en de helft van de oregano door de boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik met de punt van een scherp mes in een aardappel. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar. Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Bestrijk de binnenkant van de aardappelen met de knoflookboter en bestrooi met de rest van de oregano en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
variatietip:
biertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 tenen knoflook
4 kruimige aardappelen
7½ g verse oregano
50 g ongezouten roomboter
1½ tl zoet gerookt paprikapoeder
Dit heb je nodig
barbecue met deksel