Gefrituurde hele ui
bewaar
bewaar

Gefrituurde hele ui

Dit is 'm: dé ‘blooming onion’! En de dip is al net zo blooming als deze gefrituurde ui.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, paprikapoeder en oregano tot een dip. Pel de uien, maar laat de wortel zitten; deze zorgt ervoor dat de ui niet uit elkaar valt tijdens het frituren. Snijd 1 ui van boven tot onder kruislings in 8 parten en stop ongeveer 1 cm van de wortel; pas dus op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Herhaal dit met de overige 3 uien. Trek voorzichtig de ‘blaadjes’ los van elkaar, zodat je een mooie bloemvorm krijgt.

Meng het ei met de melk in een kom. Doe de bloem en picadillo in een aparte grote mengkom en meng goed. Breng eventueel op smaak met zout.

Haal de uien achtereenvolgens door de bloem, het melkmengsel en opnieuw door de bloem. Zorg ervoor dat alle ‘blaadjes’ goed bekleed zijn. Klop de overtollige bloem van de uien af.

Verhit de olie in een frituurpan of braadpan tot 190 °C en frituur 1 ui per keer. Laat de ui op de schuimspaan, met de gesneden kant naar beneden langzaam in de olie zakken. Draai de ui na 4 min. om en frituur nog 1 min. tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.

vegantipVervang de mayonaise door vegan mayo, het ei door 10 g vegan eivervanger en de halfvolle melk door haverdrink ongezoet. Je kunt de mosterd in de dip vervangen door 1 el geraspte mierikswortel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gefrituurde hele ui

Dit is 'm: dé ‘blooming onion’! En de dip is al net zo blooming als deze gefrituurde ui.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig