Vegetarische lasagne
Vegetarisch, gezond, maar vooral heel lekker. Deze lasagne met geroosterde courgette is een garandeerde hit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster 10-15 min. in het midden van de oven. Haal de courgette uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1½ el olie (per 4 personen) in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg de gepelde tomaten toe en plet ze met een lepel tegen de zijkant van de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren tot een gebonden bechamelsaus ontstaat, dit duurt 5 min. Roer de zuivelspread door de saus en breng op smaak met peper.
Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel een laagje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de rest van de bechamel. Verdeel de courgette en vervolgens de mozzarella erover.
Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 25 min. af met aluminiumfolie.
Vegetarische lasagne
Vegetarisch, gezond, maar vooral heel lekker. Deze lasagne met geroosterde courgette is een garandeerde hit.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster 10-15 min. in het midden van de oven. Haal de courgette uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1½ el olie (per 4 personen) in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg de gepelde tomaten toe en plet ze met een lepel tegen de zijkant van de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren tot een gebonden bechamelsaus ontstaat, dit duurt 5 min. Roer de zuivelspread door de saus en breng op smaak met peper.
Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel een laagje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de rest van de bechamel. Verdeel de courgette en vervolgens de mozzarella erover.
Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 25 min. af met aluminiumfolie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
4 el milde olijfolie
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaad
200 g vegan rulstukjes
800 g gepelde tomaten in blik
30 g volkoren tarwemeel
300 ml halfvolle melk
150 g zuivelspread
200 g Italiaanse mozzarella
9 volkoren lasagne bladen
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)