Gebakken rijst met geroosterde zoete aardappel en knoflookkwark
Gebakken rijst is perfect om restjes op te maken. En met knoflookkwark en geroosterde zoete aardappel maak je er toch iets heel bijzonders van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm.
Meng de zoete aardappel met de helft van de olie, de helft van de knoflook, de helft van het gerookte-paprikapoeder en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprika ca. 2 min. Voeg de ui, de rest van de gerookte-paprikapoeder en de spinazie toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst en zwarte bonen toe aan de groenten en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de kwark met het water en de rest van de knoflook. Verdeel de gebakken rijst met de geroosterde zoete aardappel over borden en serveer met de kwarksaus.
Gebakken rijst met geroosterde zoete aardappel en knoflookkwark
Gebakken rijst is perfect om restjes op te maken. En met knoflookkwark en geroosterde zoete aardappel maak je er toch iets heel bijzonders van.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm.
Meng de zoete aardappel met de helft van de olie, de helft van de knoflook, de helft van het gerookte-paprikapoeder en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprika ca. 2 min. Voeg de ui, de rest van de gerookte-paprikapoeder en de spinazie toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst en zwarte bonen toe aan de groenten en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de kwark met het water en de rest van de knoflook. Verdeel de gebakken rijst met de geroosterde zoete aardappel over borden en serveer met de kwarksaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
500 g zoete aardappelen
4 el milde olijfolie
2 el gerookte-paprikapoeder
1 middelgrote ui
2 gele paprika's
200 g zwarte bonen in blik
450 g diepvries fijngesneden spinazie
4 el magere kwark
1 el water
Dit heb je nodig
bakpapier