Snelle frittata
Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.
Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
Snelle frittata
Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.
Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
800 g fijne Italiaanse roerbakgroente
8 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
250 g ricotta
1 tl zout
100 g eikenbladslamelange
2 el sladressing balsamico
Dit heb je nodig
koekenpan (Ø 26 cm)