Stoof van krieltjes en kabeljauw
Ben jij ook zo dol op alles in één bereiden? Snappen we. Met deze stoof met krieltjes en kabeljauw lukt dat ook.
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokend water. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in de grote soeppan en fruit de soepgroente en krieltjes al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Blus af met de wijn en laat ca. 2 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 12 min. op middellaag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel ondertussen de kabeljauw onder koud stromend water, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Voeg de vis toe aan de groente en stoof met de deksel op de pan nog ca. 3 min. mee of totdat de vis gaar is.
Stoof van krieltjes en kabeljauw
Ben jij ook zo dol op alles in één bereiden? Snappen we. Met deze stoof met krieltjes en kabeljauw lukt dat ook.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokend water. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in de grote soeppan en fruit de soepgroente en krieltjes al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Blus af met de wijn en laat ca. 2 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 12 min. op middellaag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel ondertussen de kabeljauw onder koud stromend water, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Voeg de vis toe aan de groente en stoof met de deksel op de pan nog ca. 3 min. mee of totdat de vis gaar is.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kippenbouillonblokje
700 ml kokend water
500 g vastkokende kriel in de schil
4 el milde olijfolie
800 g verse soepgroente
100 ml witte wijn
400 g diepvries kabeljauwfilets
Dit heb je nodig
soeppan van minimaal 7 liter