Sperziebonensalade met geroosterd brood
Sperziebonensalade met geroosterd brood is top voor lunch. In 15 min. klaar, gezond, vegetarisch en budgetproof. Daar wil je wel even pauze voor nemen.
Aan de slag
Besmeer de sneetjes brood met ⅔ van de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3-4 min. Keer halverwege.
Doe ondertussen de sperziebonen in een vergiet en schenk er warm water over. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Meng de rucola met de rode ui, sperziebonen, mandarijn, rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Snijd ze schuin doormidden en serveer bij de salade.
Sperziebonensalade met geroosterd brood
Sperziebonensalade met geroosterd brood is top voor lunch. In 15 min. klaar, gezond, vegetarisch en budgetproof. Daar wil je wel even pauze voor nemen.
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Besmeer de sneetjes brood met ⅔ van de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3-4 min. Keer halverwege.
Doe ondertussen de sperziebonen in een vergiet en schenk er warm water over. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Meng de rucola met de rode ui, sperziebonen, mandarijn, rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Snijd ze schuin doormidden en serveer bij de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 sneetjes volkorenbrood
3 el milde olijfolie
450 g diepvries gebroken sperziebonen
1 rode ui
2 mandarijnen
85 g rucola
2 el natuurazijn
150 g zuivelspread knoflook en kruiden
Dit heb je nodig
grillpan