Vispotje met aardappel en tuinerwten
Vol met smaak en prijsfavorieten zit dit vispotje. En dan ook nog eens budgetvriendelijk. Dat is genieten!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Haal de blaadjes van de peterselietakjes en houd apart. Snijd de stelen van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de aardappel en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Voeg de kookzuivel, het bouillonblokje, de mosterd en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Verdeel de koolvis in stukken. Voeg de vis en de tuinerwten toe en stoof nog 10 min. zonder deksel.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snijd de halve citroen in 4 partjes. Verdeel de stoof over 4 diepe borden, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met een citroenpartje.
Vispotje met aardappel en tuinerwten
Vol met smaak en prijsfavorieten zit dit vispotje. En dan ook nog eens budgetvriendelijk. Dat is genieten!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Haal de blaadjes van de peterselietakjes en houd apart. Snijd de stelen van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de aardappel en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Voeg de kookzuivel, het bouillonblokje, de mosterd en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Verdeel de koolvis in stukken. Voeg de vis en de tuinerwten toe en stoof nog 10 min. zonder deksel.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snijd de halve citroen in 4 partjes. Verdeel de stoof over 4 diepe borden, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met een citroenpartje.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 kg iets kruimige aardappel
20 g verse peterselie
4 el milde olijfolie
250 ml kookzuivel
1 groentebouillonblokje
1 el milde mosterd
600 ml water
400 g diepvries koolvisfilets
450 g diepvries fijne tuinerwten
½ citroen
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel