Basisrecept spaghetti met rode saus
Spaghetti met rode saus is lekker voor jong en oud. En dit basisrecept zou in iedere keuken bekend moeten zijn.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de knoflook en ui in 8 min. zacht en zoet. Voeg de tomaten en suiker toe en druk de tomaten met een lepel stuk. Breng aan de kook, roer door en laat 25 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Schep door de tomatensaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het geheel nog wat te droog is. Verdeel over diepe borden.
Basisrecept spaghetti met rode saus
Spaghetti met rode saus is lekker voor jong en oud. En dit basisrecept zou in iedere keuken bekend moeten zijn.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de knoflook en ui in 8 min. zacht en zoet. Voeg de tomaten en suiker toe en druk de tomaten met een lepel stuk. Breng aan de kook, roer door en laat 25 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Schep door de tomatensaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het geheel nog wat te droog is. Verdeel over diepe borden.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
1 tl kristalsuiker
320 g spaghetti
Dit heb je nodig
lage braadpan (Ø 28 cm, AH Spaaractie)