Zwarte bonensoep met pulled chicken en volkorentortillachips
Een vullende maaltijdsoep met peulvruchten en hartstikke gezond. Deze zwartebonensoep met pulled chicken heeft voor iedereen iets.
Aan de slag
Pel de knoflook. Snijd ¾ van de ui in kwarten en snipper de rest. Breng de knoflook en de kwarten ui samen met de tomatenblokjes, de helft van de picadillo en het water in een steelpan aan de kook. Leg de kip erin en laat in 10 min. op laag vuur garen (pocheren). Neem de kip uit de saus en laat afkoelen op een bord.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg ⅓ van de bonen toe aan de tomatensaus en pureer met de staafmixer glad.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Doe samen met de rest van de bonen, de rest van de picadillo en het tomaten-bonenmengsel in een soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Trek ondertussen de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
Verdeel de soep over diepe kommen. Verdeel de kip erover, garneer met de gesnipperde ui en de yoghurt en serveer met de tortillachips.
Zwarte bonensoep met pulled chicken en volkorentortillachips
Een vullende maaltijdsoep met peulvruchten en hartstikke gezond. Deze zwartebonensoep met pulled chicken heeft voor iedereen iets.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
40 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Pel de knoflook. Snijd ¾ van de ui in kwarten en snipper de rest. Breng de knoflook en de kwarten ui samen met de tomatenblokjes, de helft van de picadillo en het water in een steelpan aan de kook. Leg de kip erin en laat in 10 min. op laag vuur garen (pocheren). Neem de kip uit de saus en laat afkoelen op een bord.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg ⅓ van de bonen toe aan de tomatensaus en pureer met de staafmixer glad.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Doe samen met de rest van de bonen, de rest van de picadillo en het tomaten-bonenmengsel in een soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Trek ondertussen de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
Verdeel de soep over diepe kommen. Verdeel de kip erover, garneer met de gesnipperde ui en de yoghurt en serveer met de tortillachips.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
2 rode uien
400 g tomatenblokjes in blik
2 el picadillo
200 ml water
390 g kipdijfilet
1¼ kg zwarte bonen in blik
400 g flespompoenen
2 volkoren tortillawraps
2 el milde olijfolie
4 tl yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier