Erwtensoep met gebakken rookworst
bewaar
bewaar

Erwtensoep met gebakken rookworst

Doe eens wat anders met de rookworst in de erwtensoep. Wat dan? Bakken!

25 min. bereiden / 50 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Pluk de peterselieblaadjes. Snijd de peterseliestelen fijn.

Voeg de ui, peen, prei en peterseliestelen toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 50 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van 1 cm. Verwarm de olie in een koekenpan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Snijd ondertussen het peterselieblad fijn. Meng de peterselie met de rookworst en haal de pan van het vuur.

Schep de soep in diepe borden en verdeel de rookworst erover.

combinatietipLekker met (rogge)brood met boter.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep met gebakken rookworst

Doe eens wat anders met de rookworst in de erwtensoep. Wat dan? Bakken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig