Erwtensoep met gebakken rookworst
Doe eens wat anders met de rookworst in de erwtensoep. Wat dan? Bakken!
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Pluk de peterselieblaadjes. Snijd de peterseliestelen fijn.
Voeg de ui, peen, prei en peterseliestelen toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 50 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van 1 cm. Verwarm de olie in een koekenpan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het peterselieblad fijn. Meng de peterselie met de rookworst en haal de pan van het vuur.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de rookworst erover.
Erwtensoep met gebakken rookworst
Doe eens wat anders met de rookworst in de erwtensoep. Wat dan? Bakken!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Pluk de peterselieblaadjes. Snijd de peterseliestelen fijn.
Voeg de ui, peen, prei en peterseliestelen toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 50 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van 1 cm. Verwarm de olie in een koekenpan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het peterselieblad fijn. Meng de peterselie met de rookworst en haal de pan van het vuur.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de rookworst erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g gedroogde spliterwten
2 l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
1 laurierblad
3 middelgrote uien
200 g winterpenen
1 prei
15 g verse platte peterselie
250 g Gelderse rookworsten
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
soeppan