Empanadas met tonijn, aardappel en ei
bewaar
bewaar

Empanadas met tonijn, aardappel en ei

Empanadas kun je vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij beloven je dat deze vulling van tonijn, aardappel en ei een favoriet wordt.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de spinazie in een vergiet. Ontdooi het bladerdeeg. Kook ⅔ van de eieren in 9 min. hard en snijd in kleine stukjes.

Schil ondertussen de aardappelen en rasp op de grove kant van een blokrasp. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op.

Verhit de tonijnolie en ⅓ van de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de ui en aardappel 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan.

Knijp het vocht uit de spinazie en meng samen met de tonijn, stukjes ei en de helft van de peterselie door het aardappelmengsel.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met behulp van een omgekeerd kommetje de hoekjes van het bladerdeeg, zodat de plakjes rond zijn. Verdeel het aardappel-tonijnmengsel over 1 helft van een plakje deeg (ca. 3 el per empanada), bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen dicht met een vork en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 empanada’s (per 4 personen).

Klop het laatste ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in blokjes van een ½ cm. Meng met de rest van de peterselie, rodewijnazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de empanada’s met de salade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Empanadas met tonijn, aardappel en ei

Empanadas kun je vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij beloven je dat deze vulling van tonijn, aardappel en ei een favoriet wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig