Bloemkoolsoep met roggebroodkruim
bewaar
bewaar

Bloemkoolsoep met roggebroodkruim

Garneer je bloemkoolsoep met knapperig roggebroodkruim met hazelnoten en je wil nooit meer wat anders dan dit crunchy laagje op je soep.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in kwarten en halveer de knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de helft van de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en helft van de tijm in ca. 2 min goudbruin. Voeg de bloemkool, melk, het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verkruimel het roggebrood met een hakmolen of snijd heel fijn met een mes.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het roggebrood, de rest van de tijm en het citroenrasp ca. 5 min. Voeg de hazelnoten toe en bak nog ca. 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over kommen en garneer met het roggebroodkruim.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolsoep met roggebroodkruim

Garneer je bloemkoolsoep met knapperig roggebroodkruim met hazelnoten en je wil nooit meer wat anders dan dit crunchy laagje op je soep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig