Zalmfilet met bierroomsaus (advertorial)
Bierroomsaus? Jazeker! Samen met zalm wil je deze heerlijke combinatie proberen.
Aan de slag
Snipper de sjalotten heel fijn. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 4 min. Laat de tuinbonen ontdooien. Voeg de Klassieke blond toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. inkoken tot ongeveer de helft (200ml). Voeg de slagroom en mosterd toe, laat op laag vuur 2 min. inkoken. Voor een gladde saus kun je de sjalot eruit zeven.
Pers de halve citroen uit. Haal de saus van het vuur en voeg 1 tl citroensap (per 4 personen) en de honing toe. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de tuinbonen en aspergetips 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Dop de uitgelekte tuinbonen door ze voorzichtig uit hun vliesje te knijpen.
Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfiltes op de huid 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de spinazie, tuinbonen en aspergetips over de borden. Leg er een zalmfilet op en schep de bierroomsaus er rijkelijk overheen.
Zalmfilet met bierroomsaus (advertorial)
Bierroomsaus? Jazeker! Samen met zalm wil je deze heerlijke combinatie proberen.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten heel fijn. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 4 min. Laat de tuinbonen ontdooien. Voeg de Klassieke blond toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. inkoken tot ongeveer de helft (200ml). Voeg de slagroom en mosterd toe, laat op laag vuur 2 min. inkoken. Voor een gladde saus kun je de sjalot eruit zeven.
Pers de halve citroen uit. Haal de saus van het vuur en voeg 1 tl citroensap (per 4 personen) en de honing toe. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de tuinbonen en aspergetips 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Dop de uitgelekte tuinbonen door ze voorzichtig uit hun vliesje te knijpen.
Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfiltes op de huid 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de spinazie, tuinbonen en aspergetips over de borden. Leg er een zalmfilet op en schep de bierroomsaus er rijkelijk overheen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 el ongezouten roomboter
450 g diepvries tuinbonen
450 ml Grolsch klassiek blond
100 ml verse slagroom
2 tl mosterd
½ citroen
1 tl honing
100 g groene aspergetips
4 verse zalmfilets op de huid
2 el milde olijfolie
50 g babyspinazie