Wortel-paprikasoep
Romige wortel-paprikasoep met walnoten? Check! Serveer met meergranenstokbrood et voilà: een smaakvol hoofdgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 2 cm. Houd ¼ van de puntpaprika’s apart en snijd de rest in stukken van 2 cm.
Verdeel de peen en de stukken puntpaprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie en de helft van het komijnzaad erdoor. Breng op smaak met peper en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Schuif na 25 min. de peen en paprika naar 1 helft op de bakplaat en verdeel de walnoten en rest van het komijnzaad over de andere helft. Rooster de laatste 5 min. in de oven mee.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de paprika en peen in een soeppan. Voeg het bouillonblokje en kokende water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op laag vuur koken.
Hak ondertussen de geroosterde walnoten, het komijnzaad en de apart gehouden puntpaprika heel fijn en meng in een kleine kom. Breng op smaak met peper.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over kommen en garneer met de crème fraîche en vervolgens met het walnoten-paprikamengsel. Scheur het brood in stukken en serveer bij de soep.
Wortel-paprikasoep
Romige wortel-paprikasoep met walnoten? Check! Serveer met meergranenstokbrood et voilà: een smaakvol hoofdgerecht.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 2 cm. Houd ¼ van de puntpaprika’s apart en snijd de rest in stukken van 2 cm.
Verdeel de peen en de stukken puntpaprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie en de helft van het komijnzaad erdoor. Breng op smaak met peper en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Schuif na 25 min. de peen en paprika naar 1 helft op de bakplaat en verdeel de walnoten en rest van het komijnzaad over de andere helft. Rooster de laatste 5 min. in de oven mee.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de paprika en peen in een soeppan. Voeg het bouillonblokje en kokende water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op laag vuur koken.
Hak ondertussen de geroosterde walnoten, het komijnzaad en de apart gehouden puntpaprika heel fijn en meng in een kleine kom. Breng op smaak met peper.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over kommen en garneer met de crème fraîche en vervolgens met het walnoten-paprikamengsel. Scheur het brood in stukken en serveer bij de soep.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g winterpeen
2 puntpaprika's
2 el milde olijfolie
1 el komijnzaad
40 g ongebrande walnoten
1 groentebouillonblokje
1¼ l kokend water
4 el crème fraîche
1 Liefde & Passie stokbrood meerzaden
Dit heb je nodig
bakpapier
soeppan
staafmixer