Spinaziepesto
Maak je pesto nog groener met spinazie! Lekker als saus voor je pasta, als dressing voor je salade, of als dip voor rauwe groenten.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de ongebrande cashewnoten in 5 min. lichtbruin. Schep af en toe om.
Boen de citroen, rasp ondertussen de gele schil en pers de vrucht uit.
Rasp de oude kaas grof.
Doe het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de geraspte kaas, de knoflook, de babyspinazie, de basilicum en de extra vierge olijfolie in een hoge beker.
Pureer met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spinaziepesto
Maak je pesto nog groener met spinazie! Lekker als saus voor je pasta, als dressing voor je salade, of als dip voor rauwe groenten.
bijgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de ongebrande cashewnoten in 5 min. lichtbruin. Schep af en toe om.
Boen de citroen, rasp ondertussen de gele schil en pers de vrucht uit.
Rasp de oude kaas grof.
Doe het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de geraspte kaas, de knoflook, de babyspinazie, de basilicum en de extra vierge olijfolie in een hoge beker.
Pureer met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
40 g ongebrande cashewnoten
½ citroen
40 g oude kaas
1 teen knoflook
100 g babyspinazie
15 g verse basilicum
150 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker