Orzo met gebakken tomaatjes en krokante witte kaas
Heerlijk krokant gebakken witte kaas: dat maakt zo'n orzogerecht nog lekkerder.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.
Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het citroenrasp, de tomaten en oregano toe en bak nog 5 min.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd elke plak witte kaas in 4 stukken. Snijd deze stukken in 32 driehoekjes. Haal de driehoeken door de bloem. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de witte kaas, eventueel in delen, in 2-3 min. goudbruin. Keer halverwege.
Giet de orzo af. Snijd het basilicum fijn en meng samen met de rest van de olie door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en verdeel de gebakken tomaat en witte kaas erover. Serveer met de partjes citroen.
Orzo met gebakken tomaatjes en krokante witte kaas
Heerlijk krokant gebakken witte kaas: dat maakt zo'n orzogerecht nog lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.
Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het citroenrasp, de tomaten en oregano toe en bak nog 5 min.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd elke plak witte kaas in 4 stukken. Snijd deze stukken in 32 driehoekjes. Haal de driehoeken door de bloem. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de witte kaas, eventueel in delen, in 2-3 min. goudbruin. Keer halverwege.
Giet de orzo af. Snijd het basilicum fijn en meng samen met de rest van de olie door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en verdeel de gebakken tomaat en witte kaas erover. Serveer met de partjes citroen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 citroen
6 el milde olijfolie
500 g snoepgroente tomaten
1 el gedroogde oregano
300 g orzo pasta
300 g witte kaas
60 g tarwebloem
15 g verse basilicum