Rijkgevulde vegan pastasalade
Vul je pastasalade met semi-gedroogde tomaten, olijven en aubergine. Garneer met verse kruiden en gerookte amandelen voor extra smaakplezier.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de aubergines in blokken van 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de aubergine 10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en meng de laatste minuut de helft van de oregano en de helft van de knoflook door de aubergine. Breng op smaak met peper.
Laat ondertussen de olijven en gedroogde tomaten uitlekken. Vang 2 el olie van de gedroogde tomaten (per 4 personen) op en snijd de tomaten doormidden. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Meng de azijn met de apart gehouden zongedroogdetomaten-olie, de rest van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de zongedroogde tomaten in de hakmolen tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de amandelen grof. Serveer de pasta over een serveerschaal en meng met de saus. Meng de aubergine, de rest van de zongedroogde tomaten, de olijven, de ui en de blaadjes basilicum erdoor. Garneer met de rest van de oregano en de amandelen.
Rijkgevulde vegan pastasalade
Vul je pastasalade met semi-gedroogde tomaten, olijven en aubergine. Garneer met verse kruiden en gerookte amandelen voor extra smaakplezier.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de aubergines in blokken van 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de aubergine 10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en meng de laatste minuut de helft van de oregano en de helft van de knoflook door de aubergine. Breng op smaak met peper.
Laat ondertussen de olijven en gedroogde tomaten uitlekken. Vang 2 el olie van de gedroogde tomaten (per 4 personen) op en snijd de tomaten doormidden. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Meng de azijn met de apart gehouden zongedroogdetomaten-olie, de rest van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de zongedroogde tomaten in de hakmolen tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de amandelen grof. Serveer de pasta over een serveerschaal en meng met de saus. Meng de aubergine, de rest van de zongedroogde tomaten, de olijven, de ui en de blaadjes basilicum erdoor. Garneer met de rest van de oregano en de amandelen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
1 teen knoflook
2 aubergines
2 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
240 g biologische kalamata-olijven
295 g semi-zongedroogde tomaten
1 rode ui
15 g verse basilicum
1 el rodewijnazijn
50 g gerookte amandelen
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen