Vegan plaattaart met biet en wortel
Een plaattaart leent zich er goed voor om te beleggen met je favoriete toppings. In dit recept: vegan plaattaart met biet en wortel. Heerlijk met harissa, munt en ongebrande amandelen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortel en snijd in dunne schuine plakken van een ½ cm. Snijd de bieten doormidden en snijd in plakken van een ½ cm. Schep om met de helft van de olie en de helft van de harissa.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Meng ondertussen de cashewspread met de rest van de harissa, Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de cashewspread over het bladerdeeg, houd 1 cm. van de randen vrij. Verdeel daar het uienmengsel over. Leg de wortel- en bietenplakjes er om en om, dakpansgewijs op en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de muntblaadjes fijn. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de noten over de plaattaart en bak mee. Strooi vlak voor het serveren de munt erover.
Vegan plaattaart met biet en wortel
Een plaattaart leent zich er goed voor om te beleggen met je favoriete toppings. In dit recept: vegan plaattaart met biet en wortel. Heerlijk met harissa, munt en ongebrande amandelen.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortel en snijd in dunne schuine plakken van een ½ cm. Snijd de bieten doormidden en snijd in plakken van een ½ cm. Schep om met de helft van de olie en de helft van de harissa.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Meng ondertussen de cashewspread met de rest van de harissa, Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de cashewspread over het bladerdeeg, houd 1 cm. van de randen vrij. Verdeel daar het uienmengsel over. Leg de wortel- en bietenplakjes er om en om, dakpansgewijs op en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de muntblaadjes fijn. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de noten over de plaattaart en bak mee. Strooi vlak voor het serveren de munt erover.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpenen
250 g gekookte rode bieten
3 el milde olijfolie
40 g milde harissa
1 rol vers bladerdeeg
300 g gesneden uien
100 g plantaardige cashewspread
30 g ongebrande amandelen
7½ g verse munt